ВКЛЮЧИ СЕ В ПРОГРАМАТА ЗА ЛОЯЛНОСТ CCB Club

Често задавани въпроси

 

Как да се включа в програмата

1.    Какво трябва да направя, за да се включа в програмата за лоялност CCB Club?
За да участваш в Програмата за лоялни клиенти CCB Club, е необходимо да заявиш своята клубна карта в клон на Централна Кооперативна Банка, при някой от търговците, участващи в програмата, на безплатен телефон *5050 или на www.ccb-club.bg

2.    Какво печеля като участник в CCB Club?

Като участваш в CCB Club, се включваш в най-голямата Програма за лоялност в България! С нея печелиш от своите покупки при наистина големи търговци - ЛУКОЙЛ, България Ер, верига ресторанти Happy Bar & Grill, Спорт Депо, Етап-Адресс , Груп плюс, Търговска верига КООП, Grand Optics, Joy Optics, Армеец, А1, Франт и Hush Puppies. Получаваш изключителни отстъпки:

 • При зареждане в бензиностанции ЛУКОЙЛ 3% за бензин или дизел и 2% за газ. При зареждане на горива ecto получаваш още по-висока отстъпка

  • Със Златна карта CCB Club - 4%

  • Със Сребърна карта CCB Club - 3.5%

 • За билет от България Ер – 5%
 • При покупка в магазиин HomeMax - 5%
 • При използване услугата „Абонамент за периодични сметки” на ЦКБ за плащане към ЧЕЗ получаваш безплатно 25kW дневна електроенергия
 • При плащане в ресторанти Happy Bar&Grill - 5%
 • При покупка в магазини Спорт Депо - 5%
 • При закупуване на автобусен билет от Етап-Адресс или Груп плюс 10%
 • При покупка в Търговска верига КООП - 3%
 • При покупка в магазин от веригите на Grand Optics и Joy Optics - 20%
 • За застраховка към Армеец 5%
 • Общуваш свободно и получаваш отстъпки от А1
 • При покупка в магазини Франт - 10%
 • При покупка в магазини Hush Puppies - 5%
 • При покупка в магазини БМ Маркет - 3%


3.    Не съм клиент на ЦКБ. Мога ли да си поръчам карта?
Няма проблем първо да поръчаш своята карта и след това да станеш клиент на ЦКБ. Точки ще можеш да получаваш, след като изпълниш минимални условия.

4.    Струва ли ми нещо издаването на клубна карта и от къде мога да я получа?
Издаването и използването на клубната карта CCB Club е напълно безплатно за теб. Можеш да получиш лично своята карта и ПИН кода към нея в клон на ЦКБ. Посочваш в кой клон на ЦКБ да получиш своята карта, при нейната поръчка. Ако попълниш искане за карта на хартиен носител, ние ще се свържем с теб по телефона, за да уточним в кой клон ти е най-удобно да я получиш.
 
5.    За колко време ще е готова моята карта?
Твоята клубна карта ще е готова 6 работни дни, след като я поръчаш в ЦКБ, при някой от търговците, в интернет или по телефона. Ако попълниш искане за карта при Лукойл или на борда на самолета при България Ер, в билетен център или автобус на Етап-Адресс или  Груп плюс, първо ще ти се обадим за потвърждение и картата ще е готова 6 работни дни след обаждането.

6.    Заявих своята карта. Какво трябва да направя, за да започна да събирам точки?
За да започнеш да събираш точки при своите покупки при търговците, е необходимо да отговаряш на едно от четирите условия:

 • да получаваш заплатата си по сметка в ЦКБ
 • да ползваш кредит или кредитна карта от ЦКБ
 • да ползваш карта Debit MasterCard „CCB – A1”
 • да активна сметка в банката.

Как да трупам и харча точки

7.    Как да получа отстъпки с моята клубна карта CCB Club?
Когато купуваш самолетен билет от България Ер или автобусен билет от Етап-Адресс или Груп плюс, сключваш застраховка към Армеец или зареждаш гориво при ЛУКОЙЛ, когато плащаш покупката си при Спорт Депо, ФрантGrand Optics и Joy Optics, Търговска верига КООП, ресторанти Happy Bar&Grill, в магазини БМ Маркет, в HomeMax или Hush Puppies, показвай своята клубна карта.

8.    Какво заплащам при покупка на стока или услуга при търговците?
Когато правиш покупка при който и да е от търговците от Програмата, заплащаш цялата сума на покупката. Отстъпката получаваш под формата на бонус точки по твоята клубна карта.

9.    Как да платя покупка и да получа точки за нея?
При плащането представи клубната си карта. Как ще платиш, избираш ти - в брой, с паричен превод или с твоята банкова карта от Централна Кооперативна Банка. С всяка твоя дебитна или кредитна карта от ЦКБ получаваш точки при пазаруване от търговците. Няма да получиш точки, само ако платиш с карта на друга банка.

 
10.    Ще получа ли документ за плащането на покупка, за която са ми начислени точки?
При някои от търговците, за покупка, за която си получил точки, ще ти бъде издадена фактура за сумата на покупката. При някои от търговците, ще ти бъде издадено кредитно известие за сумата на начислените точки.


11.    Къде мога да пазарувам със събраните от мен точки?
Събраните точки можеш да използваш, за да купиш избрана от теб стока или услуга от който и да е от търговците, участващи в програмата. Една точка е равна на една стотинка. С точките можеш да заплатиш и част от покупката. Минималната покупка с точки е за 5 лв., т.е. 500 точки.

12.    Как става плащането с точки?
За да направиш покупки при някой от търговците, като използваш събраните от теб точки, трябва да представиш своята клубна карта. Плащането става на ПОС терминал, аналогично на плащането с банкова карта, като въвеждаш ПИН кода на картата на ПОС устройството. В отделни случаи плащането става, като подпишеш талон за покупката и представиш документ за самоличност.

13.    Имам събрани точки по своята клубна карта, но не ми достигат, за да направя покупка с тях?
Можеш да използваш събраните от теб точки, за да заплатиш част от покупката стига да не е по-малко от 5 лв. Останалата част може да платиш в брой, чрез дебитна или кредитна карта.  В бензиностанции Лукойл можеш да направиш частично плащане, когато плащаш гориво или гориво и друга стока.

14.    В какъв срок мога да използвам моите бонус точки?
Точките са с валидност до 3 години. Можеш да ползваш точките, натрупани през дадена календарна година, най-късно до края на втората година след тяхното начисляване. Например точките, събрани през 2011 г., трябва да използваш до края на 2013 г.
Валидността на точките не е обвързана с валидността на твоята карта CCB Club. Картата е валидна 3 години. С изтичането срока на валидност на твоята карта, ти не губиш своите бонус точки – те ще са достъпни с новата ти карта.

15.    В момента не отговарям на условията за получаване на точки. Какво да направя?
За да събираш точки при своите покупки при търговците, е необходимо да отговаряш на едно от следните условия: да получаваш заплатата си по сметка в ЦКБ, да ползваш кредит или кредитна карта от ЦКБ или да имаш наличност поне 20 лв. по сметки в банката. Ако към момента не изпълняваш нито едно от тях, не можеш да натрупваш точки по клубната си карта, а само да използваш събраните от теб до момента точки. До един месец след като изпълниш някое от изброените условия, ще можеш отново да събираш точки при своите покупки.

Отстъпки от ЛУКОЙЛ

16.    Как мога да получа точки от ЛУКОЙЛ?
Зареди гориво в някоя от бензиностанциите на ЛУКОЙЛ, обозначени с логото на CCB Club. В CCB Club участват почти всички бензиностанции на ЛУКОЙЛ.
Отстъпката важи при зареждане на бензин, дизел или газ. Покажи клубната си карта преди да платиш сметката, за да получиш своята отстъпка.

17.    Мога ли да купя и други стоки от ЛУКОЙЛ и да получа точки?
Да. Няма проблем в една сметка да платиш едновременно гориво и други стоки, и ще получиш твоята отстъпка за гориво. Точки за другите стоки не се начисляват. Ако зареждаш автомобила на твой приятел или роднина, също ще получиш бонус точки.

18.    Мога ли да получа точки от ЛУКОЙЛ и да взема фактура?
Да. При всяко зареждане на гориво, за което получаваш точки, ти се издава фактура. Тя задължително е на твое име, тъй като картата CCB Club е персонална.

19.    Какво мога да купя с точки от бензиностанциите на ЛУКОЙЛ?
Със събраните бонус точки можеш да си купиш не само гориво, но и всички други стоки, предлагани в бензиностанции Лукойл. Покупката можеш да извършиш във всяка от бензиностанциите, обозначени с логото на CCB Club.

20.    Мога ли да получа бонус точки и да ползвам други отстъпки към ЛУКОЙЛ?
Не. Като член на CCB Club ползваш изключително изгодните отстъпки от 3% при зареждане на бензин или дизел и 2% при зареждане на газ.

При зареждане на горива ECTO получаваш още по-висока отстъпка :

- Със Сребърна карта CCB Club - 3.5%

- Със Златна карта CCB Club - 4%

Нямаш възможност едновременно да ползваш други отстъпки.

21.    Има ли ограничения за какво количество гориво ще получа отстъпка от ЛУКОЙЛ?
Не. Зареждай бензин, дизел или газ от ЛУКОЙЛ толкова често, колкото желаеш. Можеш да зареждаш и повече от един автомобил.

Отстъпки от България Ер

22.    От къде мога да си купя самолетен билет към България Ер и да получа точки?

 • В бюрата на България Ер в България и чужбина
 • От туристическите агенции, предлагащи билети на България Ер
 • Чрез офисите на ЦКБ
 • В интернет на адрес www.air.bg


23.    Какво да направя, за да получа отстъпка от България Ер?
За да получиш точки от България Ер, е необходимо при резервацията на самолетния билет или когато се регистрираш за полета на летището, да посочиш номера на своята клубна карта. Ако правиш резервацията си на www.air.bg, запиши номера на клубната си карта в полето Frequent Flyer Number.

24.    Има ли ограничения за колко самолетни билета ще получа точки?
Не. Можеш да получиш точки за неограничен брой твои билети от България Ер. Важно е имената ти на латиница при резервацията на самолетния билет да съвпадат с посочените от теб в ЦКБ имена по международен паспорт. Не можеш да получаваш точки за билети на други лица.

25.    Мога ли да получа бонус точки и да ползвам други отстъпки към България Ер?
При покупка на билет от България Ер с кредитна карта “Visa CCB-Bulgaria Air” от ЦКБ, печелиш два пъти. Получаваш не само бонус точките по програма CCB Club, но и 3% отстъпка от пълната цена на билета, ако е закупен на територията на България или чрез сайта www.air.bg. И двете отстъпки се начисляват върху пълната стойност на билета, включително летищни такси.
Ако участваш в програмата на България Ер - FLY MORE, за всеки полет имаш възможност да избереш дали да получиш мили по нея или бонус точки по CCB Club.

26.    Използвах услугите на България Ер, но пропуснах да посоча номера на моята клубна карта. Мога ли да получа отстъпка?
Можеш да получиш точки дори и да си пропуснал да посочиш номера на клубната си карта. Обърни се към бюро на България Ер или офис на ЦКБ. Посочи номера на билета, датата и дестинацията на полета. Представи клубната си карта и отстъпката ще бъде начислена.
Важно е, когато е извършен полета, вече да си участвал в CCB Club и да не е минала повече от една година от полета.

27.    Закупих си билет от България Ер, но отстъпката ми не е начислена.
Точки получаваш за всеки полет, при който опериращ превозвач е България Ер, т.е. номерът на билета започва с 623 и полетът е отразен в билета с кода на авиокомпанията – FB.
Точките за закупения самолетен билет ще бъдат начислени по клубната ти карта до 5 дни след полетa. Ако полетът е двупосочен, първо ще се начисли отстъпка за едната посока, а когато бъде пролетяна и втората посока, ще се начислят точки и за нея.

Отстъпки от Армеец

28.    За колко застраховки към Армеец получавам точки?
Ако в рамките на една календарна година, направиш повече от 10 застраховки при Армеец, ще получиш отстъпки върху сумите на първите 10 застраховки. Вземаш бонус точки и ако правиш застраховка при Армеец за свой близък или приятел.
Отстъпка получаваш и ако плащаш застраховката на вноски. Имаш нови точки след плащане на всяка вноска, при която представиш клубната си карта. За една календарна година можеш да получиш бонус точки за 10 застраховки, съответно за 10 вноски по застраховки.

29.    За кои застраховки към Армеец получавам точки?
Бонус точки по програмата CCB Club се начисляват по всички застраховки, за които няма нормативни ограничения и максимално допустимият обем отстъпки не е начислен. В случай че има законов лимит на допустимата отстъпка по дадена застраховка, (например при застраховка Гражданска отговорност) бонус точки се начисляват, когато този лимит не е достигнат с предоставени други отстъпки от „Армеец” по застраховката.

30.    Къде мога да сключа застраховка към Армеец и да получа точки?
За да получиш бонус точки, трябва застраховката да е сключена в някой от офисите на Армеец или клоновете на ЦКБ. Непременно покажи твоята карта CCB Club, за да впишат нейния номер в застрахователната полица. Показвай своята карта и при всяка вноска, ако застраховката е на разсрочено плащане.

31.    Мога ли да получа бонус точки и да ползвам други отстъпки към Армеец?
Да. Точките по CCB Club се начисляват върху дължимата сума на застрахователната премия, след като се приложат всички отстъпки по застраховката, предоставени от „Армеец”. 

Отстъпки от А1


Очаквай новите предложения на А1 за участниците в CCB Club скоро, а дотогава не спирай да събираш и използваш точки при останалите партньори на CCB Club!


 

Отстъпки от Етап-Адресс и Груп плюс

32.    Какво да направя, за да получа точки от Етап-Адресс и Груп плюс?
При закупуване на автобусен билет в билетен център на Етап-Адресс или Груп плюс, обозначени с логото на CCB Club, представи своята клубна карта. Служител на компанията ще начисли отстъпките по твоята клубна карта на момента, като прекара клубната карта през ПОС терминала.

33.    Къде мога да закупя автобусен билет и да получа точки?
Във всички билетни центрове на Етап-Адресс или Груп плюс, обозначени с логото на CCB Club.

34.    Мога ли да получа бонус точки и да ползвам други отстъпки към Етап-Адресс или Груп плюс?
Не. Като член на CCB Club ползваш изключително изгодната отстъпка от 10% при закупуване на автобусен билет и нямаш възможност едновременно да ползваш други отстъпки.

35.    Има ли ограничения колко билета мога да закупя?
Не. Можеш да купиш неограничен брой билети за себе си или за свой близък – ще получиш бонус точки за всеки закупен билет.

36.    Използвах услугите на автобусните компании, но пропуснах да посоча номера на моята клубна карта. Мога ли да получа отстъпка?
Отстъпката за закупен билет можеш да получиш само в момента на покупката. Ако пропуснеш да представиш клубната си карта, когато заплащаш своя билет, няма възможност да получиш точки за него в последствие.

37.    Закупих автобусен билет, но отстъпката не се начисли?
Отстъпката ще получиш само ако в момента на покупката отговаряш на условията за активност в програмата CCB Club.

Още за клубните карти

38.    Има ли значение логото на кой търговец е върху клубната ми карта?
На лицето на твоята карта има две лога – на CCB Club и на един от търговците, участващи в CCB Club. Поръчай своята карта в клоновете на ЦКБ, по телефона или в интернет и избери логото на търговеца на лицето на твоята карта.
Отстъпките, които получаваш от търговците, не зависят от това, логото на кой търговец е на лицето на картата.

39.    Картата CCB Club банкова карта ли е?
Картата CCB Club е клубна карта, тя не е банкова карта. Това означава, че можеш да я ползваш само при търговците, включени в CCB Club и с нея не можеш да теглиш пари в брой.
Картата е с ПИН код, който ползваш, когато харчиш точките и когато проверяваш наличността по картата на ПОС терминал при търговец, а при някои от търговците и при начисляване на точки. Картата е със срок на валидност 3 години. Отбелязан е на лицето на картата във формат месец/година.

40.    Мога ли да сменя ПИН кода на моята карта?
Да, можеш да смениш ПИН кода на твоята клубна карта на всеки банкомат на ЦКБ. Препоръчваме ти да го смениш веднага, щом получиш твоята карта.

41.    Мога ли да ползвам картата на банкомат?
Картата CCB Club се ползва само за пазаруване при Търговците, включени в програмата и не се използва за теглене на пари в брой. На банкомат на ЦКБ можеш само да смениш своя ПИН код.

42.    Какво да направя, ако ми откраднат картата?
Ако загубиш картата си или ти я откраднат, веднага се обади в ЦКБ на денонощни телефони 02/ 9266 500 или 0889 934 694. Картата ще бъде блокирана, за да се предотвратят злоупотреби с нея. Никога не съхранявай картата заедно с ПИН кода към нея.

43.    Имам Стандартна карта от програмата за лоялност CCB Club. Как мога да получа Сребърна или Златна карта?
За да получиш Сребърна карта, е необходимо да имаш поне 2000 лв. по сметки в ЦКБ или да ползваш кредитен продукт на ЦКБ за поне 2000 лв. Изискването за златна карта е да имаш поне 20 000 лв. по сметки в ЦКБ или да ползваш кредитен продукт на ЦКБ за поне 20 000 лв.
Ако си заявил своята карта CCB Club в ЦКБ, ние автоматично ще ти издадем карта от по-висок клас, когато отговаряш на изискванията за нея. Ако картата ти е поръчана при търговец, по телефона или в интернет, то е необходимо да заявиш в клон на ЦКБ желанието си да получиш своята сребърна или златна карта.

 

44.    Какво печеля със Сребърна или Златна карта?
Ако притежаваш Сребърна или Златна карта CCB Club, в бъдеще ще имаш достъп до банкови продукти от ЦКБ с преференциални условия.Ако имаш още въпроси или се нуждаеш от допълнителна информация, можеш да попиташ на телефон *5050 и във всеки клон на банката.